پزشک و محقق طب اسلامي گفت: استفاده از زرشک و آب زرشک به قدیم الایام میرسد که پزشکان سنتی گذشته به دلیل توصیه خود به اشخاص آن زمان سعی در معالجه بسیاری از امراض داشتهاند و انسانها امروزه نیز بیبهره نیستند.
به گزارش سرویس سلامت صد آنلاین مريم نواب زاده در گفت و گو با ایسنا گفت: معمولاً هر زمانی که صحبتی از آب زرشک به میان میآید در ذهن افراد بطریهای آماده آب زرشک که بر روی برچسب آن نوشته شده آب زرشک طبیعی تداعی میشود، وقتی با دقت به برچسب که باید نشانگر سلامت محصول باشد دقت کنیم متوجه میشویم که محصولی که قرار است مصرف کنیم طبیعی نبوده و حتی حاوی نگهدارندههای شیمیایی که خود آنها برای دستگاه گوارش مضر هستند.
نواب زاده اظهار کرد: وقتی صحبت از طبیعی بودن محصولی به میان میآید باید خود دست به کار شد و آن را آماده و مصرف کرد.
وی ادامه داد: نکاتی که باید در مورد آب زرشک توجه کرد این است که ابتدا باید زرشک مخصوص آبگیری که ازخانواده زرشک قرمز"زرشک پلویی" است را انتخاب کرد، این نوع زرشک دارای مشخصاتی است مانند جسه ای نسبتاً بزرگتر از زرشک قرمز ، دارای رنگ آلبالویی تیره و حاوی هسته که معمولاً این نوع زرشک به “زرشک سیاه” معروف است.
پزشک و محقق طب اسلامي درخصوص خواص زرشک گفت: زرشک در تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث، تصفیه کننده خون، تنظیم فشارخون، تنظیم قند خون، پایین آورنده چربی خون، پایین آورنده اوره، شستشوی کبد و کلیه، بهترین دوست کبد و پوست-روشن کننده پوست صورت، بهترین در درمان آفت دهان، مفید در درمان جوش صورت و بدن، بهبود گوارش و کوچک کننده شکم، مفید در درمان سنگ کیسه صفرا، رفع عطش(بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند ) و بهترین جایگزین برای قرص متفورمین است.
نواب زاده گفت: طرز تهیه و روش مصرف آب زرشک مقدار 250 گرم زرشک سیاه را پس از تهیه و پاکسازی با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آنرا داخل ظرفی غیر فلزی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید. مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و به بطری های شیشهای جهت نگهداری منتقل کنید.
وی یادآور شد: بهتر است هر روز صبح ناشتا قبل از طلوع آفتاب یک لیوان و شب موقع خواب نیز یک لیوان میل شود.
پزشک و محقق طب اسلامي با بیان اینکه آب زرشک برای افرادی که مبتلا به سرفههای خشک هستند مضر است، اظهارکرد: مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه زرشک در بارداری بخصوص سه ماه اول ممنوع است، خاطرنشان کرد: برای بهتر شدن اثر شربت و برای معدههای ضعیف بهتر است با عسل خورده شود.